Paprika's gevuld met geitenkaas
Dit is een heerlijk vegetarisch voorgerecht of een lichte lunch. Na het bakken vormen de sappen van paprika en tomaat samen met de kruiden en olijfolie een voortreffelijke dressing voor de sla. Serveren met verse stokbrood.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

2 rode of gele paprika's (groene zijn niet geschikt)
3-4 eetlepels olijfolie
verse oregano of basilicum
4 kleine rijpe tomaten
150 g zachte verse geitenkaas
1 eetlepel amandelsnippers 
zout en versgemalen peper
30-60 minuten

Recept

De paprika's wassen en in de lengte snijden, samen met het stokje. Het stokjes is natuurlijk niet eetbaar, maar het helpt om het geheel samen te houden. De zaadjes en zaadlijsten verwijderen en de paprika's in een ovenschaal schikken. Besprenkelen met olijfolie, zout en peper, een paar blaadjes oregano of basilicum in elke paprika leggen. Bakken in voorverwarmde oven (220 C) 20-30 minuten, afhankelijk van hoe zacht u ze wilt hebben. De randjes horen wel donker te worden.

De paprika's verder vullen met in kwartjes gesneden tomaatjes, ruime portie geitenkaas en besprenkelen met amandelen. Terug zetten in de oven voor 10 minuten zodat het geheel warm wordt en de amandelen gebruind zijn.

Warm serveren met verse sla (rucolamelange smaakt er heel goed bij), eventueel met extra olijfolie bedruppelen. Eventueel nog wat verse (stok)brood erbij en het gerecht is helemaal af.
toegevoegd door BGastronome