Fave e pecorino (Tuinbonen met pecorino)
‘Fave e pecorino’, ik at het op een terrasje in Elba in combinatie met een glas koele witte wijn. Ik herinner me het goed, want de boontjes waren heerlijk vers en smaakten voortreffelijk bij de kaas. In Rome wordt het traditiegetrouw gegeten in het voorjaar tijdens hun ‘picknick’ buiten de stad of in een stadspark. De tuinbonen worden vaak rauw gegeten, maar ik blancheer ze een halve minuut in kokend water, omdat het bij sommige groente beter is ze niet geheel rauw te eten. Buon appetito!

Ingrediënten
Voor 4 personen

verse tuinbonen (zoveel je wil)
een stuk pecorino
grof zout
10-20 minuten

Recept

Haal de tuinbonen uit hun schil en dop ze (peulen tussen handen opendrukken en met duim erwten eruit rissen).

Blancheer
de tuinbonen een halve minuut in kokend water.

Laat even afkoelen en breng op smaak met een beetje grof zout. 
Serveer met de pecorino. 
toegevoegd door zitizitoni