Lauwwarme couscous met snijbiet, amandelen & sinaasappel-tahindressing
Snijbiet is prachtig. De stengels van de mijne waren mooi roze van kleur, maar je hebt ook oranje en gele. Dit is een lekker zomers voorgerechtje of als hoofdgerecht met misschien nog een stukje brood ernaast en wat gegrilde groenten of partjes tomaat.

Ingrediënten
Voor 4 personen

175 g couscous
200 g snijbiet
10 g platte peterselie
50 g amandelen, geroosterd
2 el tahin (sesampasta)
2 el hüttenkäse
1 sinaasappel
20-30 minuten

Recept

Giet handwarm water op de couscous, ongeveer zoveel dat er 1 cm boven de couscous staat. Laat dit met een deksel op de bak staan en als de couscous gaar is, roer je de korrels door met een snufje zout en een klontje roomboter. Zo voorkom je plakkerige couscous.

Snijd ondertussen de snijbiet fijn (ook de stengels) en bak het kort. Giet er sap van een halve sinaasappel bij roer het dan nog een minuutje om. Snijd de peterselie fijn, rooster de amandelen en maak een dressing van de tahin, hüttenkäse en sap van een halve sinaasappel.

Meng de couscous met de snijbiet en de dressing.
toegevoegd door annemieke