Gehaktbal met verassing
veij heeft dit recept op 22 februari 2005 toegevoegd

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

400 gram rundergehakt
1 sjalotje
1 ei
30 gram paneermeelnootmuskaat
100 gram knoflookolijven
50 gram salami
50 gram boter
2 dl gekruide tomatensaus
zout en peper.   
30-60 minuten

Recept


Voorbereiding: Doe het gehakt in de kom,pel het sjalotje,en rasp het boven het gehakt,meng het ei de paneermeel,nootmuskaat,peper en zout naar smaak erdoor. Hak de helft van de olijven de rest in plakjes.hak de salami fijn en schep er de fijngehakte olijven door. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er 4 platte schijven van. Schep het salamimengsel in het midden en vouw het gehakt er om heen,vorm er een bal van en druk die iets plat.
Bereidingswijze: Verhit de boter in de pan , en bak de ballen rondom bruin,voeg de tomatensaus,1 dl heet water,en de rest van de olijven toe,en breng alles aan de kook.temper het vuur en braad de ballen in 20 min gaar.serveer de saus erover.
toegevoegd door Nansmans