Lavendel-citroen koekjes
Brosse, boterige, geurige en toch lichte koekjes voor bij de thee. Zoet met een aangename zure noot door de toevoeging van citroensap, de geur van lavendel is heel subtiel en niet overheersend.

Ingrediƫnten
Voor 10 personen

120 g roomboter
70 g fijne suiker
160 g bloem
30 g maizena
1 eetlepel lavendelbloesem, enigszins fijngemaakt met een mes
Rasp en sap van een halve citroen
snufje zout
30-60 minuten

Recept

Boter opkloppen met suiker tot een lichte en luchtige massa, de rest van de ingrediƫnten toevoegen en een heel lichtjes samenbrengen tot een samenhangend deeg. Het deeg zal erg zacht zijn, er een dunne disk van vormen, omwikkelen in huishoudfolie en een halfuur in de koelkast laten rusten.

Het gekoelde deeg uitrollen tot het ongeveer halve centimeter dik is. Dit is het makkelijkst om tussen twee stukken huishoudfolie te doen, zo plakt en scheurt het deeg niet, en is er geen extra bloem om het aanrecht mee te bestuiven nodig. Vooral dat laatste is zeker in voordeel, teveel aan bloem zorgt voor harde en taaie koekjes.Het uitgerolde deeg in stukjes snijden of vormpjes uitsteken. 

Bakken 10-15 minuten op 160 C als u hele licht-gekleurde koekjes wilt, of 10 minuten op 180 als u van een blozend koekje houdt. Wat smaakt betreft zijn ze in beide gevallen goed.
toegevoegd door BGastronome