Ouderwetse slasaus
In Engeland is het bekend als salad cream, in Nederland als slasaus. Het lijkt enigszins op mayonaise, is wel iets lichter en meer uitgesproken van smaak. Ik vind het wel lekker met een eenvoudige groene salade, op gekookte eieren of als dipsaus bij rauwkost

Ingrediƫnten
Voor 10 personen

1 eetlepel bloem
2 theelepels mosterdpoeder
4 theelepels suiker
1/4 theelepel zout
2 eieren
80 ml wittewijnazijn
150 ml slagroom
10-20 minuten

Recept

De bloem, eieren, suiker, zout en mosterpoeder opkloppen in een kom, de wittewijnazijn toevoegen. De massa au bain marie opwarmen onder voortdurend roeren tot het dik en glad is. Van de warmtebron halen en de slagroom erin kloppen. De saus hoort redelijk dik en helemaal egaal te zijn, zoet-zuur en romig van smaak. Als het te dik is, kan het verdund worden met een paar eetlepels melk.

De saus kan bewaard worden in de koelkast, goed afgesloten voor een week of twee. De saus wordt koud gebruikt.
toegevoegd door BGastronome