Frittata met geitenkaas
Denk aan een pannenkoek, een pizza, een omelet en een quiche tegelijk. Dan heb je een … frittata. Het woord alleen al maakt dit een van mijn favoriete recepten. Bovendien is het een handige oplossing om restjes te verwerken.

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 rode ui in ringen
2 aardappelen in blokjes
1 rode paprika in stukjes
100 g oude geitenkaas in brokjes
6 losgeklopte eieren
peper en zout
tuinkruiden, zoals oregano, tijm en rozemarijn
olie 
20-30 minuten

Recept

  • Kook de aardappelen in vijf minuten beetgaar.
  • Verhit de olie en fruit de rode ui en paprika.
  • Voeg de aardappelblokjes toe. Meng de eieren met de kruiden en stort het mengsel op de groenten. Bak 5 minuten op een laag vuur tot het ei bijna gestold is.
  • Verkruimel de geitenkaas boven de omelet, en schuif de pan nog 2 minuten in de hete oven.

Tip
Serveer in punten, met een frisse salade en ciabatta. 

Weetje
Frittata is uit armoede ontstaan. De Italianen maakten de eierkoek van overschotjes groenten en pasta. 
toegevoegd door Mieke