Provencaalse tomaten
Dit heel eenvoudige recept is naar mijn smaak het beste met vlezige, volle roma-tomaten, maar ook trostomaten kunnen prima gebruikt worden. Echt trouw aan het origineel is mijn versie niet, maar zo zijn deze tomaten, wat mij betreft, het lekkerst. Deze warme kruidige tomaten met een knapperige jasje smaken goed als voorgerecht of als bijgerecht.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

2 tomaten
1 teentje knoflook
een klein handvol peterselie en oregano
klein pistoletje of een stuk stokbrood
een beetje geraspte parmezaan of grana padano
zout en peper
een paar eetlepels goede olijfolie
20-30 minuten

Recept

Knoflook pellen en fijnhakken of persen, samen met de kruiden en brood tot grove kruimelmassa malen in een keukenmachine. Voeg de kaas en een paar eetlepels olijfolie toe, meng het goed door elkaar heen.

Tomaten wassen, in de lengte door midden snijden en schikken in een ovenvaste schaal. Met wat zout en peper bestrooien. De broodkruimels in een bergje op de tomaten leggen, met extra olie besprenkelen en bakken op 220C 15-20 minuten tot de brood mooi goudbruin is.

Warm serveren, als voorgerecht serveer ik ze met een eenvoudige vinaigrette van olie, mosterd en azijn, met wat kappertjes en rode ui. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome