Aspergetaart met geitenkaas en kappertjes
Een makkelijke taart voor een snelle, lichte maaltijd. De combinatie van geitenkaas, kappertjes en groene asperges is subliem! Serveer als voorgerecht of lichte lunch, met een strakke sauvignon blanc.

Ingrediënten
Voor 3 personen

400 g mooie, dunne groene asperges, onderkant verwijderd 
6 plakjes bladerdeeg
200 ml crème fraîche
100 g zachte geitenkaas
2 el kappertjes
zout en vers gemalen peper, naar smaak
een beetje melk
30-60 minuten

Recept

1. Verwarm de oven op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad ontdooien.

2. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Verwijder de harde onderkanten van de asperges en kook ze 3-5 minuten (afhankelijk van hun dikte). Giet ze dan af, spoel met koud water en leg ze apart op een dubbelgevouwen theedoek.

3. Meng de crème fraîche, geitenkaas, kappertjes en het zout en de peper. Gebruik niet te veel zout want de kappertjes zijn zout genoeg! Proef en corrigeer zonodig de smaak.

4. Op een met bakpapier beklede bakplaat vorm je het deeg tot een grote (open) rechthoekige lap. Dit doe je door de velletjes aan elkaar te plakken. Drie boven, drie beneden. Gebruik een beetje water om het deeg te plakken.

5. Smeer het crème-mengsel over het deeg, maar laat een rand van ongeveer 2 cm aan de zijkanten vrij. Doe de asperges (met de kopjes en onderkanten om en om) op het mengsel en kwast een beetje melk over de vrije randen van het deeg.

6. Bak de taart 30 minuten en serveer met een salade.
toegevoegd door PWestbeek