Gegrilde kipfilet met saffraan spinazie
Malse gemarineerde kipfilet kan in een grillpan of op de bbq bereid worden, de spinazie in de romige saffraansaus maakt het gerecht af. Erg lekker met (al dan niet thuisgemaakte) pitabroodjes of rijst.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

2 grote kipfilets
2 teentjes knoflook
1/2 citroen (rasp en sap)
3 eetlepels olijfolie
150 ml sinaasappelsap
1 grote prei, witte en licht-groene deel
5-10 draadjes saffraan
150 ml slagroom
200 g spinazie
zout en peper
20-30 minuten

Recept

Allereerst marinade voorbereiden: knoflook, citroensap en rasp, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper in een vijzel fijnmaken tot een min of meer egale pasta. De kipfilets dwars door midden snijden zodat er 4 vrij dunne en platte filets ontstaan. Deze royaal bestrijken met de marinade en een kwartier afgedekt aan de kant zetten.

Voor de saus de saffraan in een eetlepel heet water laten staan. De prei goed wassen en fijn snijden en rustig zacht bakken in een eetlepel olijfolie. Daarna de saffraan met het water toevoegen en sinaasapeelsap, even inkoken op vrij hoog vuur. De spinazie toevoegen en laten slinken, daarna de slagroom erbij doen en weer aan de kook brengen. Zout en peper naar smaak toevoegen.

De gemarineerde kipfilets in een hete droge grillpan bakken of op de bbq, ze zijn heel snel gaar, dus goed opletten dat ze niet droog worden. Serveren met een flinke portie spinazie en pitabroodjes of rijst. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome