Mocca truffel koekjes
Deze simpele koekjes kunnen elke chocoholic betoveren: diepe en volle moccasmaak, dunne knapperige korstje en zachte, truffelachtige hartje met brokjes chocolade. Echt voortreffelijk, zonder te overdrijven.

Ingrediƫnten
Voor 8 personen

120 g roomboter
200 g donkere chocolade
1 eetlepel goede oploskoffie (poeder, geen korreltjes)
100 g kristaalsuiker
100 g lichte basterdsuiker
2 eieren
300 g bloem
50 g cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
20-30 minuten

Recept

Alle chocolade fijn hakken met een scherpe mes, brokjes moeten ongeveer de grootte hebben van een witte boontje. Iets minder dan de helft van de chocolade (ong 90 g) smelten in de magnetron of au bain marie samen met de boter. Suikers, oploskoffie en eieren toevoegen, goed opkloppen. Het mengsel hoeft niet luchtig te worden, wel goed gemengd.

Daarna bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toevoegen en zacht, niet plakkerig en vettig deeg van maken. Het deeg hoeft niet echt gekneed te worden, hoe minder het gemengd wordt, hoe beter, dus alleen zolang kneden als nodig is om het samen te brengen en egaal te krijgen. De resterende chocoladebrokjes erdoorheen kneden.

Van het deeg bolletjes ter grootte van een walnoot maken, ruim op een bakplaat, bekleed met bakpapier, leggen. In een voorverwarmde oven (180 C) 10-13 minuten bakken. Absoluut niet langer! Als de koekjes uit de oven komen, zijn ze nog erg zacht en bros, later worden ze steviger en zijn makkelijker om van de bakplaat af te halen. De korte baktijd zorgt voor de truffelachtige midden.

Ze zijn erg lekker en verlijdelijk om op te eten als ze nog warm zijn. Toch na een paar uur of het liefst na een nachtje staan zijn ze nog lekkerder, dan zijn de chocoladebrokjes gestold en heeft het koekje een heel bijzondere structuur. Dien ze op met (chocolade)melk of koffie op. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome