Melkchocolade-espressocakejes
Cakejes bakken is altijd bevredigend. Je maakt een beslag, stort het in een muffinvorm of papiertjes en binnen no time heb je warme cakejes uit de oven. Deze muffins zijn niet te zoet en er zit een subtiele espressosmaak aan. In plaats van een versgezet kopje espresso kun je ook een lepel oplos-espresso oplossen in een klein beetje heet water.

Ingrediƫnten
Voor 6 stuks

160 g melkchocolade
100 g roomboter
100 g suiker
2 (biologische) eieren, gesplitst
150 g cakemeel
2 kopjes espresso (is ongeveer 80 ml. Maak niet 1 kop espresso met meer water, want dan heet het een lungo en levert het te weinig smaak op)
snufje vanillepoeder
Langer dan 1 uur

Recept

Plaats een grote pan op het vuur met een klein laagje water en hang een andere pan erop (au bain marie). Zorg dat de tweede pan het water niet raakt.

Smelt de chocolade grotendeels en doe de boter erbij. Draai op een gegeven moment het vuur uit en laat nog even staan, roer er de hete espresso door en wacht tot de roomboter en de chocolade helemaal gesmolten zijn.

Haal de pan met de ingrediƫnten uit de pan met water en zet op je werkvlak. Roer er eerst de suiker door, dan de eidooiers en het snufje vanillepoeder. Meng er dan beetje bij beetje het cakemeel door en zorg voor een gladde massa.

Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het chocolademengsel. Bak in een muffinvorm een klein uurtje op het rooster in het midden van de oven op 160 graden.
toegevoegd door annemieke