Kabeljauwhaasje in papillot
Er is niets zo makkelijk om op de barbecue te maken dan een lekkere vispapillot. De voorbereiding is eenvoudig vooraf te doen, de barbecue doet de rest op het moment zelf.

Ingrediƫnten
Voor 8 stuks

800 gr haasje van kabeljauw
1 rode ui
1 groene paprika
250 gr champignons
16 kerstomaten
room
witte wijn
peper, zout evt viskruiden naar keuze
evt 8 aluminium barbecuebakjes met deksel
10-20 minuten

Recept

* Halveer de groene paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in fijne reepjes en vervolgens in fijne blokjes. Borstel de champignons schoon indien nodig, snijd eerst in schijfjes, daarna in reepjes en vervolgens in fijne blokjes. Snipper de rode ui fijn. Snijd de kerstomaten in kwartjes.

* Verdeel het kabeljauwhaasje in 8 gelijke delen van ongeveer 100 gram en licht kruiden met peper en zout.

* De fijn gesneden groenten over de 8 aluminium bakjes verdelen. Leg hierop het stuk kabeljauw.Een scheutje room en witte wijn toevoegen en afkruiden met viskruiden naar keuze. Vervolgens de kwartjes kerstomaat verdelen over de verschillende porties.

* De papillot afsluiten met het bijhorende deksel en de randen goed aandrukken. Gaar circa 10 minuten op een warme barbecue (optioneel in de oven)

Tips van de chef!

  • Het kabeljauwhaasje kan je zonder enig probleem vervangen door een ander stukje vis (bv zalm)
  • Heb je geen aluminium bakje in huis? Maak zelf je papillot met zilverfolie. Zorg er wel voor dat je pakketje luchtdicht maakt zodat de vis mooi kan stomen in het toegevoegde vocht!
toegevoegd door Sidfrisjes