Auberginerolletjes met gran padano en ham
"involtini di melanzane con gran padano e prosciutto" Deze snel te bereiden auberginerolletjes gevuld met Gran Padano kaas en Parmaham zijn feestelijk om te zien en een genot om te eten. De Gran Padano kun je ook vervangen door bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of Pecorino. Buon appetito!

Ingrediƫnten
Voor 6 personen

1 aubergine (goed voor ongeveer 12 rolletjes )
olijfolie
12 eetlepels Gran Padano, geraspt
12 plakjes Parmaham
verse bieslook
10-20 minuten

Recept

Snijd de aubergine in gelijkmatige plakjes van circa 3 mm (je kan dit het beste doen met behulp van een mandoline of snijmachine).

Verwarm de gril(pan) en kwast de plakjes aubergine ondertussen licht in met een beetje olijfolie. Gril de plakjes in circa 2 minuten goudbruin. Laat even afkoelen.

Bestrooi elke plak met een eetlepel geraspte kaas en een plakje Parmaham. Rol voorzichtig op en bind vast met een stengeltje bieslook.
toegevoegd door zitizitoni