Pasta met worst en zongedroogde tomaten
Heb je een lange dag achter de rug en geen zin meer om te koken? Vergeet de pizza of afhaalchinees en maak deze heerlijke pasta. Met brood, een groene salade en een fles Merlot erbij, zet je een complete maaltijd op tafel.

Ingrediënten
Voor 3 personen

200 tot 300 gram pasta
1 eetlepel milde olijfolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 tenen knoflook
een mespunt gedroogde chilivlokken
300 gram worst, uit het vel gehaald en in kleine balletjes gerold
rasp van een halve, onbespoten citroen
een paar eetlepels van het citroensap
10 zongedroogde tomaten
2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
peterselie (voor de garnering)
20-30 minuten

Recept

1. Kook de pasta, zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de knoflooktenen in dunne plakjes.

2. Verwarm de olie in een koekenpan en voeg de sjalotjes, de knoflook en de chilivlokken toe. Laat dit gedurende vijf minuten langzaam en zachtjes fruiten.

3. Voeg daarna de worstballetjes toe en laat ze in tien tot vijftien minuten bruin worden. Voeg dan het citroensap toe en maak de aanbaksels los. Voeg de zongedroogde tomaten toe en laat alles nog een paar minuten koken.

4. Voeg de saus aan de gekookte pasta toe. Garneer de maaltijd met pijnboompitjes, de citroenrasp en de peterselie


Tip:
Deze pasta is eenvoudig te maken, maar toch bijzonder genoeg om je gasten voor te zetten. Gebruik goede pasta (het liefst volkoren) en koop biologische worstjes – veel lekkerder dan gewone, en niet eens zo veel duurder. En het mooiste is: voor deze pasta sta je nog geen half uur in de keuken.
toegevoegd door PWestbeek