Varkenskoteletten in lavendelmarinade
Geurige, malse koteletten, kleuren mooi op de gril dankzij de honing in de marinade. Tijm, rozemarijn en lavendel zijn een prachtige combinatie, kruidig, bloemig, de lavendel is absoluut niet overheersend, mits er niet teveel van gebruikt wordt. Dit recept is een mooie toevoeging voor de barbecue, maar lukken ook mooi in een grillpan op het fornuis. De marinade is ook geschikt voor lam of kip.

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 varkenskoteletten (ribkoteletten)
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel lavendel (bloesem)
1 eetlepel rozemarijn blaadjes
1 eetlepel tijmblaadjes
½ citroen
2 eetlepels honing
1 theelepel zout
versgemalen peper
Langer dan 1 uur

Recept

Van de citroen een paar dunne schilletjes afsnijden en uitpersen. Met de rest van de ingrediënten (behalve het vlees) in de blender fijnmalen.
De koteletten met de marinade bestrijken, goed afdekken en in de koelkast laten marineren, het liefst een nachtje, maar 3 uur zal ook voldoende zijn.
Het vlees op de gril of in een pan braden, goed in de gaten houden zodat het vlees mals blijft. Serveren met een groene salade en aardappeltjes uit de oven. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome