Tiramisu
Italianen houden niet alleen van pasta, pomodori en koffie. Ze worden bij hun cappuccino ook graag verwend met een zoet dessert. Overheerlijk is hun traditionele tiramisu. Snel klaar en waarschijnlijk ook snel op!

Ingrediënten
Voor 6 personen

4 eierdooiers
4 eiwitten
500 g mascarpone
1 pak boudoir (vinger)koekjes
6 el bloemsuiker
sterke koffie
4 el amaretto
cacaopoeder
10-20 minuten

Recept

Voeg 3 el suiker toe aan de eierdooiers en klop tot een smeuïg en romig mengsel.
Voeg de mascarpone toe en roer goed om.
Voeg 3 el suiker toe aan het eiwit en klop het stijf.
Spatel het opgeklopt eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.

Vul een kom met de koffie en laat deze afkoelen. Meng er de amaretto onder.
Dip dan de boudoirkoekjes met slechts één zijde in het mengsel en leg ze op de bodem van een langwerpige schotel. Je dipt ze met slechts één zijde zodat ze niet te slap en zompig worden!

Smeer een laag mascarponemengsel op de koekjes en leg er opnieuw een laag in koffie gedipte boudoirs bovenop. Herhaal deze werkwijze tot je schotel vol gestapeld is. Je eindigt met een laag van het mascarponemengsel. Laat de schotel een nacht rusten en opstijven in de koelkast.

Vlak voor het serveren strooi je cacaopoeder over het geheel. En je zelfgemaakte tiramisu is klaar om geserveerd te worden!
toegevoegd door mbos