Kaneelkoekjes
Om elke dag van het jaar in kerststemming te raken en je dagelijkse portie chocolade op peil te houden! Heerlijk bij een kopje koffie of thee, of een glas koude melk. Pas maar op voor het cookie monster...

Ingrediënten
Voor 20 stuks

2 eierdooiers
150 g zachte boter
100 g poedersuiker
300 g gezeefde bloem
2,5 g gezeefd bakpoeder
1,5 koffielepel kaneel
120 g chocoladestukjes
1 koffielepel vloeibaar vanille-extract
2 eetlepels water
1 mespunt zout
ongezoete cacao
10-20 minuten

Recept

Meng de eierdooiers, het vanille-extract en het water in een kom.
Klop in een andere kom de zachte boter en het poedersuiker tot een glad mengsel.
Voeg dan voorzichtig het eierdooiermengsel toe aan het botermengsel.
Roer daarna de bloem en het bakpoeder met het zout en de kaneel eronder.
Tot slot voeg je de chocoladestukjes toe en meng je het geheel.

Verdeel het verkregen deeg in 2 delen en maak er rollen van, van ongeveer 3 cm.
Rol de rollen even door ongezoete cacao en doe er huishoudfolie omheen.
Leg de rollen in de koelkast en laat het deeg opstijven voor minstens 1 uur.

Boter een bakplaat in, of gebruik bakpapier op een rooster. Verwarm de oven voor op 160°C.
Neem de deegrollen uit de koelkast en snij ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Leg de plakjes op de ingevette bakplaat of rooster met bakpapier. Schuif in de oven voor een 10-tal minuten tot de kaneelkoekjes goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster, of wie ongeduldig is, kan ook al enkele verse, warme koekjes nemen. De chocoladen stukjes zijn dan nog heerlijk smeuïg!
toegevoegd door mbos