Pasta met broccoli, kerstomaten en paprika
Deze zomerse pasta brengt eens wat vernieuwing in de keuken van alledag, en dat terwijl het een zéér eenvoudig recept is! Om het extra eenvoudig te houden, kan je de ajuin, look, basilicum en kerstomaatjes weglaten. Dan is het nog steeds perfect. Kan ook helemaal koud geserveerd worden.

Ingrediënten
Voor 4 personen

300 g pasta
3 rode paprika's
1 ajuin
1 teentje look
basilicum
250 g kerstomaten
250 g broccoli
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
zout & peper
20-30 minuten

Recept

  1. Kook de pasta zoals aangeduid staat op de verpakking. Laat hem uitlekken, spoel af met koud water en laat hem weer uitlekken. Doe de pasta in een grote kom.
  2. Snij intussen de paprika's in stukjes, en de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in een pot met wat water (1 eenheid broccoli = 1/2 eenheid water), plaats in de microgolf en laat opwarmen terwijl je af en toe kijkt of de broccoli gaar is. Doe dit naar je eigen smaak, wil je je broccoli graag krokant, laat ze er minder lang in, wil je ze zachter, langer. 
  3. Snij de ajuin en bak in de pan. Pers de look en voeg toe samen met de gesneden basilicum, paprika en de kerstomaatjes. Laat een tweetal minuutjes bakken, niet langer, en meng dit onder de pasta.
  4. Voeg de broccoli, olijfolie en balsamicoazijn toe. Kruid met zout en peper.
toegevoegd door Celine