Dip met of zonder vis
Feestje gepland? Verwen je gasten met een hapje en een drankje. En een verrassend lekkere dip. Ook heerlijk bij de kaasplank of rauwe groenten. Wedden dat iedereen aan of … in de dip gaat?

Ingrediënten
Voor 30 personen

500 g mascarpone
500 g volle plattekaas 
zwarte peper
zout
1 bosje peterselie
1 bosje bieslook
1 bakje kervel 
2 fijngehakte sjalotjes
1 bosje koriander
een beetje melk om de dip te verdunnen
olijfolie
1 tot 2 eetlepels mierikswortel
1 takje munt
1 koffielepeltje lookpasta
20-30 minuten

Recept

Hak de kruiden fijn in de molen. Alle kruiden zijn vers. Is het er het seizoen niet naar? Gebruik dan gedroogde kruiden naar smaak.
Meng de kruiden met de andere ingrediënten.
Met de melk maak je de dip dikker of dunner.
Serveer koud met crackers, kaas of rauwe groenten.


Tip
Kom je graag origineel uit de hoek? Maak dan een visdip. Voeg bij de basis 500 g gerookte zalm of forel in stukjes (500 gram), een draai gedroogde viskruiden uit de molen en 1 bosje dille. Laat wel het zout in het basisrecept weg. De vis is al zout genoeg.
toegevoegd door Mieke