Frambozen-chocoladetaart
Héérlijke taart voor op een speciale gelegenheid!

Ingrediënten
Voor 6 personen

Voor de taartbodem:
250g bloem
125g sojaboter
snuifjezout
1 à 2el sojamelk
Voor de vulling:
300g pure chocolade (in stukjes)
75g sojaboter
150ml sojamelk
2el ahornsiroop
60g frambozenjam
1kg framboosbloemsuiker (voor de afwerking)
30-60 minuten

Recept

  1. Maak eerst het deeg. Meng daarvoor de bloem, het zout en de sojaboter tot een kruimelig geheel en voeg geleidelijk sojamelk toe tot een samenhangend zanddeeg ontstaat.
  2. Uit het deeg zou je 6 cirkels van ongeveer 6 cm diameter moeten kunnen snijden. Doe de deegcirkels in kleine taartvormpjes, druk ze goed aan en verwijder overtollig deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en zet 30 minuten in de koelkast of vriezer tot het deeg vast aanvoelt.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C, zet de taartjes op een bakplaat, bedek ze met aluminiumfolie en vul met rijst of bonen. Bak ze 15 minuten, verwijder dan de folie en het vulsel en bak nog eens 5 minuten. Ze zouden mooi goudkleurig moeten zijn. Laat ze volledig afkoelen.
  4. Smelt voor de vulling de chocolade 'au bain marie' op een laag vuur, voeg de boter, de sojamelk, en ahornstroop toe. Blijf constant roeren tot alles goed gemengd is en zet opzij. Haal de taartjes uit hun vorm. 
  5. Zeef de frambozenjam zodat de pitjes eruit zijn en schep in ieder taartje 1 tl van de confituur en smeer uit op de bodem. Vul ze daarna tot boven met chocolade en laat 2 uur staan op kamertemperatuur tot de chocolade opgesteven is.
  6. Beleg de taartjes voor het serveren met de frambozen. Bestrooi met bloemsuiker.

Smakelijk!
toegevoegd door Celine