Erwtensoep
Een klassieke erwtensoep.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

400 g spliterwten
2 liter vleesbouillon
150 g gerookt spek
2 aardappelen
1 ui
3 Takken selder
1 prei
1 Hammetje (ev)
pezo
boter
Langer dan 2 uur

Recept

* De erwten was je en je kookt ze ongeveer 2 uur in de vleesbouillon.
* Haal 6 EL erwten uit de kom als ze gaar zijn.
* Smelt de boter in een kookpot en stoof de gesnipperde ui, aardappel, prei en
selder aan
* Hierna giet je de erwtenbrij erbij en laat even doorkoken.
* Mix de soep
* Kruid met Pezo

* Gebruik je een hammetje, kook je die mee met de erwten.
Haal achteraf het vlees van het been en snijd deze in fijne reepjes.
* Snij het spek in blokjes en bak deze aan in eigen vet.

* Als de soep klaar is, doe dan de spekjes, de erwten en het soepvlees mee in de soep.
toegevoegd door WimVR