Aardappelterrine
Ingrediënten
Voor 2 personen

5 lente-uitjes
2 wortels
3 paprika's (1 groen, 1 geel, 1 rood)
1 courgette
3 el olijfolie
Zout en peper
1 kg aardappels
130 gr. mozzarella
110 gr. Parmezaanse kaas
2 eieren
1 el zachte boter
2 el paneermeel
Langer dan 1 uur

Recept

1. Was en snijd de groenten in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en voeg de groenten eraan toe. Bak kort op en breng op smaak met peper en zout

2. Schil en kook de aardappels en prak ze vervolgens grondig. Doe de gebakken groentjes bij de aardappelpuree. Snijd de mozzarella in blokjes en doe deze ook bij de aardappel. Dan volgen 80 gr. van de Parmezaanse kaas en de beide eieren. Vermeng het geheel goed;

3. Vervolgens vet je de cakevorm in met de zachte boter en strooi je de paneermeel in de vorm. Nu kun je de vorm met het aardappelmengsel vullen. Strooi over de bovenkant de rest van de Parmezaanse kaas en bak de terrine 60 minuten in de oven bij 180 °C.
toegevoegd door Breggiexxx