Zomerse orzosalade met courgette, feta en granaatappelpitjes
Een kleurrijk en fris gerecht De combinatie van zoute feta, zoete granaatappel, zachte orzo en knapperige paranoten is superlekker! De granaatappel geeft naast kleur ook een friszoete, sappige smaak aan het gerecht. Paranoten zijn gezond omdat er enorm veel selenium inzit, wat goed is voor je immuunsysteem

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 courgette
40 g paranoten
170 g orzo
75 g feta
80 g spinazie-rucolamelange
40 g granaatappelpitten
2 el olijfolie
2 el extra vierge olijfolie
2 tl witte balsamicoazijn
Peper & zout naar smaak 
20-30 minuten

Recept

1 Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de orzo. Snijd de courgette in dunne halve plakken en hak de paranoten grof.

2 Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kokende water toe, breng op smaak met zout en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt. Spoel de orzo in een vergiet af onder stromend water.

3 Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de paranoten, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. 

4 Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5 Verkruimel de feta. Meng in een saladekom de orzo met de courgette, het grootste deel van de spinazie-rucolamelange en de helft van de feta. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6 Maak van de overige spinazie-rucolamelange een bedje op de borden. Verdeel de orzosalade erover en garneer met de paranoten, granaat-appelpitten en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra witte balsa-micoazijn en extra vierge olijfolie.

Tip! Dit gerecht is relatief calorierijk. Dit komt voort uit gezonde vettenvan de olijfolie en paranoten en de koolhydraten uit de orzo. Let jij op jouw calorie-inname? Gebruik dan 50 g orzo per persoon.

Dit gerecht kun je heel gemakkelijk meenemen en dus op een warme avondlekker in het park opeten.

javascript:nicTemp();
toegevoegd door HelloFresh