Venkelstoofpotje met lamsworstjes en verse bladpeterselie
Een smaakvol eenpansgerecht In dit stoofpotje zitten allerlei ingrediënten die typisch zijn voor de Midden-Oosterse keuken: lamsworstjes, komijn, tijm, rozijnen en verse bladpeterselie. De rozijnen geven het gerecht een zoet en fruitig accent. Omdat je alles in een pan bereidt, heb je achteraf amper afwas. Handig voor een drukke dag!

Ingrediënten
Voor 2 personen

6 lamsworstjes
400 g annabel aardappelen
1 ui
2 tl tijm
2 tl komijn
1 venkel
1 rode paprika
6 takjes verse bladpeterselie
40 g rozijnen
300 ml grountebouillon
2 el roomboter
extra vierge olijfolie naar smaak
peper & zout naar smaak 
30-60 minuten

Recept

1 Bereid de bouillon. Smelt de roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel en bak de lamsworstjes 5 minuten rondom. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

2 Was ondertussen de aardappelen (annabel) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui. 

3 Zet de pan terug op middelmatig vuur en fruit de 2 ui in het vet van de lamsworstjes. Voeg de aardappelen, tijm en komijn toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten stoven. 

4 Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de paprika klein en de bladpeterselie fijn. 

5 Voeg na 5 minuten de venkel en paprika toe aan de wok of hapjespan en nog 5 minuten later de lamsworstjes en rozijnen. Haal de deksel van de pan en draai het vuur middelhoog. Breng op smaak met peper en zout.

6 Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de blad-peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.Tip! Weinig tijd? Bak alle kruiden in een keer en voeg de aubergine tegelijk met de venkel en peen toe.

Tip! Door de groenten in het vet van de worstjes te bakken, breng je de groenten meteen op smaak

javascript:nicTemp();
toegevoegd door HelloFresh