Mini-pita’s met tonijn, zoete bospeen en geroosterde hazelnoten
Romig door de frisse yoghurtsaus Deze combinatie van kokos en tonijn klinkt misschien verrassend, maar is echt een topper! Je serveert het met zoete bospeen en knapperige hazelnoten uit de oven. Past niet alle tonijnsalade in de broodjes? Serveer het dan apart of bewaar in de koelkast en verwerk het de volgende dag in je lunch.

Ingrediënten
Voor 2 personen

400 g bospeen
1 rode ui
1/2 rode peper
1/2 limoen
2 blikjes tonijn
30 g hazelnoten
15 g kokosrasp
100 g turkse yoghurt
6 mini pitabroodjes
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 el extra vierge olijfolie
Peper & zout naar smaak 
30-60 minuten

Recept

1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

2 Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.

3 Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon en ⅓ van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.

4 Leg de bospeen en de overige rode ui over een bakplaat met bak-papier, besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven. 

5 Maak een yoghurtsaus van de yoghurt, mosterd, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de yoghurtsaus met de tonijn. Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel.

6 Haal na 10 minuten de bospeen uit de oven en bestrooi met de hazel-noten. Verdeel de pitabroodjes tussen de bospeen en zet voor de reste-rende 5 minuten terug in de oven. 

7 Verdeel de pitabroodjes en bospeen over de borden. Garneer eventueel met wat overgebleven limoenrasp.

Tip! Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen en heb je een kleine oven? Warm de pitabroodjes op in een broodrooster en vul erna met het tonijnmengsel.

javascript:nicTemp();

toegevoegd door HelloFresh