Romige conchigli met groenten, kruidenroomkaas en pecannoten
Een kleurrijk pastagerecht Conchigli ken je misschien beter als pastaschelpen. Je kunt ze vullen of zo door de saus roeren. Je garneert deze pasta met pecan-noten die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komen. Daar groeien ze aan grote, hoge bomen. Door de noot te roosteren in een droge koekenpan krijgt hij een intensere smaak.

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 ui
250 g broccoli
250 g champignons
1 rode puntpaprika
180 g conchigli
30 g pecannoten
100 g kruidenroomkaas
1 el olijfolie
1 tl witte balsamicoazijn
Peper & zout naar smaak 
20-30 minuten

Recept

1 Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de conchigli en broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Snijd de champignons in plakken en de puntpaprika in dunne halve ringen.

2 Kook de conchigli, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 4 – 5 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3 Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

4 Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5 Voeg de conchigli, broccoli, kruidenroomkaas en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten.

6 Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten.

Kids! Door de kruidenroomkaas krijgt deze pasta een heerlijke romige smaak. Kinderen zijn hier vast weg van!

javascript:nicTemp();
toegevoegd door HelloFresh