Oosterse noedels met kip en pikante soja-rode pepersaus
Met frisse komkommer Dit Oosterse gerecht wordt bereid met kippendijen die worden gestoofd en bereid als ‘draadjesvlees’. De noedels breng je op smaak met vissaus, sojasaus en verse ingrediënten als rode peper en gember. Je garneert de maaltijd met geroosterd sesamzaad.

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 rode peper
2 cm verse gember
2 knoflooktenen
2 kippendijen
10 g sesamzaad
20 ml vissaus
30 ml sojasaus
1 rode paprika
4 bosuitjes
1/2 komkommer
140 g noedels
1 el zonnebloemolie
4 tl witte wijn azijn
4 tl honing
Peper & zout naar smaak
30-60 minuten

Recept

1 Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rodepeper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijdde kippendij op 2 plekken tot op het bot in.

2 Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster hetsesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3 Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel enbak de knoflook en de kippendijen 2 minuten op middelhoog vuur. Draaide kippendijen regelmatig om. Voeg vervolgens de vissaus, sojasaus, rodepeper, gember en 2 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 20 - 25minuten op middellaag vuur zachtjes stoven.

4 Breng ondertussen 400 ml water per persoon aan de kook in een panmet deksel voor de noedels. Snijd vervolgens de paprika in dunne repenen de bosui in ringen. Snijd of schaaf de komkommer met een kaasschaafof dunschiller in dunne lange plakken.

5 Haal vervolgens de kippendijen uit de wok of hapjespan, voeg depaprika, komkommer, witte wijnazijn, honing en het grootste deelvan de bosui toe en laat 3 - 4 minuten zachtjes stoven. Kook de noedels,afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af.

6 Trek ondertussen het vlees van de kippendijen met behulp van tweevorken van het bot en voeg de kippendijen en noedels bij de groenten.

7 Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het sesamzaad enoverige bosui.

Tip! Serveer de rode peper apart. Zo kan iedereen zijn gerecht net zoscherp of mild eten naar eigen smaak!

javascript:nicTemp();
toegevoegd door HelloFresh