Klassieke indiase curry met linzen
Met exotische en romige kokosmelk Curry is een Aziatisch gerecht met veel variaties. De belangrijkste ingrediƫnten zijn verschillende kruiden en rode peper. In India wordt curry al duizenden jaren gemaakt, maar is pas sinds enkele decennia ook populair in de Westerse keuken. Wij begrijpen wel waar die populariteit vandaan komt!

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

1 knoflookteen
1/2 rode peper
100 ml kokosmelk
80 g groene linzen
3 tl currykruiden
500 g bataat
1 paksoi
20 ml sojasaus
8 takjes verse koriander
50 ml yoghurt
1 el zonnebloemolie
Peper & zout naar smaak 
30-60 minuten

Recept

1 Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van derode peper en snijd fijn. Roer de kokosmelk los (zie tip).

2 Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbakde knoflook, rode peper, linzen en currykruiden 1 minuut op middelmatigvuur. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe. Breng afgedektaan de kook en laat 30 minuten koken op laag vuur.

3 Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg debataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan en laat nog 15 minutenkoken.

4 Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladerenapart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok en bak op middelhoog vuur mee.

5 Voeg vervolgens vlak voor het opdienen de groene bladeren van depaksoi en de sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut. Breng de curry opsmaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water of kokosmelktoe als de curry te droog wordt.

6 Snijd de koriander grof. Verdeel het gerecht over de borden. Garneermet de verse koriander en de yoghurt.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent nietdat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestandsdelen en zorgenvoor een extra volle smaak.

Dit gerecht bevat meer dan 2/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels.

javascript:nicTemp();
toegevoegd door HelloFresh