Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten
Een italiaanse klassieker: Orzo met zoete pompoen. Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je in dit recept eet met heerlijk zoete pompoen. Garneer met de smaakvolle verse dragon en pecannoot.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

2 sjalotjes
1 knoflookteen
3 takjes verse dragon
30 g pecannoten
170 g orzo
450 g pompoenblokjes
350 ml groentebouillon
1 el  roomboter
Extra vierge olijfolie naar smaak
Peper & zout naar smaak 
20-30 minuten

Recept

1 Bereid de groentebouillon. Snipper de sjalot. Snijd of pers deknoflook fijn. Haal de dragon van de takjes en snijd fijn.

2 Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel depecannoten boven de pan en rooster 2 minuten.

3 Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjaloten knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo en de helft vande dragon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kookde orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de panom aanbranden te voorkomen, voeg eventueel wat extra water toe. Schepin de laatste 4 - 6 minuten de pompoenblokjes door de orzo en breng opsmaak met peper en zout.

4 Verdeel de orzo over de borden en garneer met de pecannoten enoverig dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Tip! Dragon heeft een uitgesproken smaak. Weet je niet zeker of jekinderen dit lusten? Laat ze het eerst even ruiken en gebruik het alleen inhet gerecht en laat het garneren achterwege of laat kinderen zelf garneren.

javascript:nicTemp();
toegevoegd door HelloFresh