Zalmmousse met komkommer
Feestelijk

Ingrediƫnten
Voor 10 stuks

1/3de van een komkommer
250 gram wilde zalm uit blik
1 sneetje gerookte zalm
3 el mascarpone
lompviseitjes
1 limoen
10-20 minuten

Recept

  • Snij met een dunschiller 10 gelijke slierten van ong 10 cm van de komkommer
  • Snij de rest van je stuk komkommer in kleine blokjes
  • Snij de zalm ook in gelijke slierten
  • Meng de komkommerblokjes met el mascarpone, limoensap en de zeste, peper en zout en verdeel over 10 glaasjes
  • Meng de zalm met 2 el mascarpone en kruid af met peper en zout
  • Spuit het mengsel met een zak over de komkommerblokjes
  • Leg er wat lompviseitjes bovenop
  • Leg de komkommersliert op een sliert gerookte zalm en steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker.  Werk de glaasjes hiermee af
toegevoegd door houthaeve