Hesp- en kaasrolletjes voor lekkerbekken!
Lekkerbekrolletjes: een gerecht dat mijn moeder leerde maken op haar 15de en dat haar de kookkriebel bezorgde, waardoor ze 40 jaar later nog steeds dolgraag achter het fornuis staat en de heerlijkste dingen op ons bord tovert!

Ingredi├źnten
Voor 4 personen

8 niet te dikke plakken jonge kaas
8 schelletjes gekookte ham
1 ui
1 bakje champignons
1 blikje tomatenpuree (klein)
11 dl melk
room
1 blokje kippenbouillon
nootmuskaat
peper
zout
45 g boter
60 g bloem
paneermeel
30-60 minuten

Recept

- Snij de ui in stukjes en stoof hem in boter tot hij glazig is. Voeg dan de fijngesneden champignons toe en laat stoven met een blokje kippenbouillon bij.
- Smelt 45 g boter in een kookpot. Voeg 60 g bloem toe en maak de roux voor een witte bechamelsaus. Laat het bloembotermengsel al roerend drogen. Giet dan de 11 dl melk in de pot en blijf roeren. Langzaam zal je saus beginnen te binden en krijg je een gladde dikke bechamelsaus. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.
- Voeg bij de helft van de bechamelsaus het potje tomatenpuree toe. Roer goed zodat de saus roodoranje kleurt. Voeg ook de gestoofde ui en champignons toe en laat nog even doorkoken.
De andere helft van de bechamelsaus gebruiken we later om af te werken.
- Leg een plakje kaas op een schelletje hesp. Schep daar twee eetlepels van de TOMATENbechamelsaus met champignons op. Rol de hesp en kaas dan voorzichtig op. Zo heb je hespkaasrolletjes met een lekkere vulling. Leg het rolletje in een overschotel en doe hetzelfde met de overige hesp en kaas.
- Als alle rolletjes naast elkaar in de ovenschotel geschikt zijn, overgiet je ze met de overgebleven WITTE bechamelsaus.
- Strooi paneermeel over de rolletjes en leg er verspreid enkele stukjes boter op. Zet in een voorverwarmde oven op 200┬░C onder de grill. Als de bovenkant mooi goudgekleurd is, haal je hem eruit en zijn je lekkerbekrolletjes smulklaar! Je kunt er zowel brood als aardappelpuree, kroketjes of frietjes bij serveren.

Smaaaaaaaaaaaakelijk!
toegevoegd door Marilisa