Taartschelp van amandelen
Dit is een glutenvrije taartschelp, knapperig en heel stevig, de hoeveelheid is genoeg voor een taart van 25cm doorsnee. Doe er wat fruit en slagroom in of opgeklopte ganache en je hebt een heerlijke taart!

Ingrediƫnten
Voor 1 stuks

170g amandelmeel
1 eiwit
50g suiker
30-60 minuten

Recept

Meng de ingrediĆ«nten met elkaar tot er een ietwat plakkerig, maar wel stevig samenhangend deeg ontstaat. Rol het deel op met poedersuiker bestoven werkblad uit, zo'n 1/4 cm dik. Het mooiste is natuurlijk als je het al rollende vierkant of rond krijgt (afhankelijk van je bakvorm), maar als het niet lukt, kun je met wat knippen en plakken de goede vorm bereiken. Eenmaal klaar, laat het deeg zo'n half uur opdrogen. 

Daarna in de licht ingevette vorm leggen en goed aandrukken. Leg er een stuk aluminiumfolie overheen, maar geen vulling en bak op 180C in 20-25 minuten gaar en licht bruin. Let wel op, het brand heel snel aan, de folie beschermt er wel een beetje tegen.

En nog een tip: als je vochtige vulling erin wil doen, bescherm de taartschelp door er een laagje chocolade erop te smeren. Het makkelijkst gaat het door een paar blokjes chocolade in de nog hete taart te leggen, even wachten totdat ze smelten en dan met een bakkwastje uitstrijken. 
toegevoegd door BGastronome