Amandel-cupcake met rode vruchten
De ideale manier om populair te worden en te blijven: een lekkere cupcake uitdelen op het werk, in de klas, aan de buren... Het is zeer gemakkelijk klaar te maken maar de amandelen en rode vruchten zorgen voor een speciale, feestelijke toets.

Ingrediƫnten
Voor 8 stuks

125 g zelfrijzende bloem
60 g amandelpoeder
100 g rietsuiker
120 g boter
1 ei
1 handvol gemengde rode vruchten (diepvriescolruyt)
cupcake-papiertjes
10-20 minuten

Recept

- de oven voorverwarmen tot 210 graden.
- gesmolten boter en suiker roeren tot een romige massa
- het losgeklopte ei toevoegen en opnieuw roeren
- de bloem en het amandelpoeder beetje bij beetje bij het mengsel gieten en goed roeren
- als het deeg een mooie homogene massa is de rode vruchten toevoegen en slechts enkele seconden omroeren (als je te lang roert gaan de vruchten stuk en kleurt het deeg roze)
- de cupcake-vormpjes op een bakblik schikken met enige afstand van elkaar
- met twee soeplepels een bolletje deeg in het vormpje doen

- in de oven plaatsen en ongeveer 12 minuten laten bakken
- lekker voor klein en groot!
toegevoegd door katrien