Cannelloni met geitenkaas & ricotta
Het vullen van cannellonibuisjes kan soms wat lastig zijn, maar hier hebben we het makkelijk gemaakt -- je gebruikt geen pijpjes, maar verse lasagne-bladen die je belegt en oprolt! Tips: -Lekker met een groene salade. -Meng uitgelekte spinazie (uit potje) door het kaasmengsel voor meer kleur en vitamines.

Ingrediënten
Voor 4 personen

olijfolie, voor het invetten van de ovenschaal
250 g verse lasagnebladen
200 g zachte geitenkaas, geprakt
250 g ricotta
2 tl gedroogde oregano
2 tl gedroogde basilicum
zout en peper
520 ml pastasaus
3 el versgeraspte Parmezaanse kaas
verse basilicumblaadjes, als garnering
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. 

Maak de vulling door de geitenkaas, ricotta, oregano, basilicum en zout en peper in een kom te mengen. 

Verdeel het mengsel in een lijn over de lasagnebladeren en rol ze op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in de schaal en schenk de pastasaus erover. 

Strooi wat versgeraspte Parmezaanse kaas over het gerecht en bak het in de oven in 30 minuten. Garneer met de verse basilicumblaadjes en serveer met een groene salade.
toegevoegd door PWestbeek