Macarons met speculoos & chocolade
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Fair! van Oxfam-Wereldwinkels.

Ingrediënten
Voor 4 personen

80g eiwit gescheiden van eigeel
100g amandelen
180g rietsuiker
20g fijne suiker
1 doos speculoos
koffie
30g boter (ongezouten)
40g halfvolle melk
cacaopoeder
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 130°C. 

Mix de amandelen met poedersuiker. Zeef alles.
Voeg een snuifje suiker toe aan het eiwit. Wanneer het mengsel begint te schuimen: voeg de fijne suiker toe.
Giet het eiwit over het suikermengsel met amandelen en roer voorzichtig door de massa op te heffen met een siliconen spatel terwijl je ook langs de zijkanten en onderkant schraapt. Maak langzame en gestage bewegingen naar het midden toe. Ga zo door tot je een fijn en glad mengsel krijgt (maar niet vloeibaar!).
Voeg een beetje cacaopoeder toe aan het mengsel. Plaats een vel
bakpapier over een ovenplaat. Vul een spuitzak en verdeel de inhoud in cirkels met een diameter van 3cm over deze plaat. Zorg ervoor dat u genoeg plaats tussen laat want het deeg zal zich uitzetten.

Garneer de bovenkant van de koekjes met cacaopoeder. Laat ze rusten gedurende een uur zodat ze ‘een korstje krijgen’. Plaats de plaat in de oven gedurende 20 tot 24 minuten. Elke vier minuten open en sluit je de ovendeur ZEER snel zodat stoom kan ontsnappen! De exacte bakduur varieert van oven tot oven. Hou de koekjes nauwlettend in de gaten! Haal de plaat uit de oven en laat goed afkoelen.


Voor de vulling van speculaas: neem 8 speculaaskoekjes en meng ze met 30g gesmolten boter en 4 eetlepels koffie of melk.
Voor de vulling van chocolade: breek 100 g zwarte chocolade in stukjes in een kom en voeg er 50g melk aan toe. Verwarm in de microgolf gedurende 2-3 minuten op een lage temperatuur. Meng goed zodat het mengsel glad en glanzend is.
Wanneer de helftjes zijn afgekoeld, neem er dan eentje en besmeer deze met vulling. Duw heel zachtjes een ander helftje zodat je één macaron vormt. Opgelet: macarons zijn fragiele koekjes!
toegevoegd door Cirkle