Spaghetti di timilia met basilicum en geitenkaas
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Fair! van Oxfam-Wereldwinkels.

Ingrediënten
Voor 4 personen

300G Spaghetti timilia
400g kerstomaten
1 aubergine
4 soeplepels olijfolie
2 theelepels rietsuiker
1 teentje look
1 bosje verse basilicum
1 verse geitenkaas
oregano
zout, peper
20-30 minuten

Recept

Snijd de kerstomaatjes in de helft en doe ze in een kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rietsuiker 2 eetlepels gehakte basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng en laat dit 20 minuten rusten.
Schil de aubergine en snijd deze in kleine blokjes. Bak de blokjes met de rest van de olie. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe. Roer regelmatig. Kook intussen de pasta al dente volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en voeg de de aubergine – en tomatenblokjes er aan toe.
Bak de bereiding gedurende 2 minuten en roer regelmatig.
Voeg de oregano en resterende basilicum toe naargelang smaak. 

Voeg enkele plakjes verse geitenkaas toe en serveer onmiddellijk.

 
toegevoegd door Cirkle