Varkensvlees met curry, mango & cashewnoten
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Fair! van Oxfam-Wereldwinkels.

Ingrediënten
Voor 4 personen

400g varkensfilet
250g basmatirijst
100g gedroogde mango
40cl kokosmelk
100g cashewnoten (ongezouten)
70g tomatenconcentraat
3 soeplepels currypoeder
olijfolie
30-60 minuten

Recept

Laat de mango's gedurende een uur lang weken in water. Bak de gesneden uien in een grote pan in olijfolie totdat ze doorzichtig zijn. Voeg varkensgebraad toe en bak het aan alle kanten. Voeg het kerriepoeder toe en meng goed. Besprenkel het gebraad met het water waarin je de mango’s hebt laten weken. Dek af, laat het koken en roer regelmatig.
Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe, gevolgd door de mango's. Laat dit op een zacht vuurtje koken gedurende 45 minuten. Roer regelmatig.
Kook de rijst en voeg tegelijkertijd de tomatenpuree toe aan het mengsel.
Voeg op het einde de cashewnoten toe en voeg kruiden toe naar eigen smaak. 

Snijd het vlees en serveer het warm.
toegevoegd door Cirkle