Lentesalade met maftoul couscous
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Fair! van Oxfam-Wereldwinkels.

Ingrediënten
Voor 4 personen

100g maftoul couscous
1 sneetje feta
4 tomaten
1 komkommer
1/2 rode ui
60g rozijnen
enkele teentjes look
1 zakje mosterd
1 citroen
2 snuijes rietsuiker
peper, zout
20-30 minuten

Recept

Leg de couscous in een bord en voeg er kokend, gezouten water aan toe. Dek af met plasticfolie. 

Besprenkel met een beetje koolzaadolie nadat de couscous is opgewarmd. Blancheer en schil de tomaten, en haal de zaadjes weg. Schil de komkommer en verwijder de inhoud met behulp van een lepel. Snijd de feta in kleine blokjes, hak de rode ui en maken een een brunoise van komkommer en tomaat. Voeg de groenten toe aande couscous.

Voor de dressing: meng olijfolie met mosterd. Voeg 3-4 eetlepels citroensap toe. Breng op smaak met suiker, zout en peper.
Voeg de dressing, rozijnen en wilde look toe aan het gerecht bij het serveren.
toegevoegd door Cirkle