Minestrone
Minestrone is een goedgevulde Italiaanse soep waarmee je eindeloos kunt variëren. Probeer verschillende seizoensgroenten, pasta, rijst, bonen.

Ingrediënten
Voor 6 personen

300 g tomaten
1 ½ el olijfolie
1 stuk gerookt spek (200 g), in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 takjes rozemarijn, de blaadjes zeer fijn gehakt
1 prei, goed schoongemaakt en in ringen gesneden
3 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes gesneden
2 winterpeen, in halve plakjes gesneden
1 gedroogd laurierblaadje
1 courgette, in blokjes gesneden
1,3 liter hete groentebouillon 
100 g kleine soep pasta (bijv. ditalini, macaroni of vermicelli)
150 g diepvries tuinbonen
150 g fijngesneden andijvie (uit een zak)
klein bosje basilicum (ook de steeltjes), fijngesneden
Voor erbij:Parmezaanse kaasbasilicum blaadjesgoede olijfoliefocacciabakje kant-en-klare pesto
30-60 minuten

Recept

Ontvel eerst de tomaten. Maak met een scherp mes een kruisje aan de onderkant van elke tomaat, dompel ze 4 minuten in een kom heet water en spoel ze daarna voorzichtig af met koud water. Het vel kun je nu vanaf de onderkant makkelijk verwijderen. Hak de tomaten en zet ze apart. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de spekblokjes, knoflook, rozemarijn, prei, bleekselderij, winterpeen en het laurierblaadje op een laag vuur in 15 minuten. Verhoog het vuur en bak de tomaten en courgette 5 minuten mee. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg daarna de soep pasta en tuinbonen toe, leg een deksel op de pan en laat de soep 4 minuten koken. Roer als laatste de andijvie en basilicum erdoor en laat de soep nog 4 minuten koken. Serveer de soep en garneer elke portie aan tafel met wat geschaafde Parmezaanse kaas, verse basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Lekker met versgebakken focaccia.
toegevoegd door PWestbeek