Pappardelle met rundersucade
Pappardelle zijn brede linten pasta die zeer geschikt zijn voor stevige sauzen met vlees zoals deze.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

600 g rundersucade, in 3 stukken 
zout en peper
20 g boter
1 el olijfolie
100 ml rode wijn
100 ml runderbouillon
1 el tomatenpuree 
2 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
300 g pappardelle
100 ml water 
2 el kappertjes
10 g platte peterselie, fijngesneden, plus iets meer voor de garnering
geschaafde Parmezaanse kaas, als garnering
Langer dan 2 uur

Recept

Breng de rundersucade op smaak met zout en peper. Verhit de boter en olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees in 2 minuten per kant bruin. 

Schenk de rode wijn en bouillon erbij. Voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes en knoflook toe. Leg een deksel op de pan en laat het vlees 2 uur en drie kwartier sudderen.

Breng ca. 15 minuten voor het eind van de kooktijd een grote pan water aan de kook voor de pappardelle. Haal ondertussen het vlees uit de pan en voeg het water en de kappertjes aan het achtergebleven vocht toe.

Scheur het vlees in stukken met behulp van twee vorken, doe het terug in de pan en leg het deksel terug. Voeg zodra het water kookt zout en daarna de pappardelle toe. Zorg dat het vuur hoog blijft en kook de pappardelle zonder deksel het liefst iets korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Roer de pappardelle regelmatig. Giet de pappardelle af, maar bewaar 4 el van het kookwater. Roer de pappardelle, kookwater en peterselie door het vlees en schep alles voorzichtig om. Verdeel de pasta over de borden, garneer elke portie met geschaafde Parmezaanse kaas en peterselie en serveer.
toegevoegd door PWestbeek