Lazy lemon pie
Dit recept komt oorspronkelijk uit een tijdschrift in Nieuw-Zeeland, en ze hebben toch echt niet gelogen, makkelijker dan dit wordt het bakken niet. Een kind van 7 kan het gemakkelijk aan. Maar toch worden het heerlijke reepjes smeuige, zoet-zure cake die bijna meer op een pudding lijkt dan op cake. Creme is dan ook helemaal overbodig, hooguit een beetje bestuiven met poedersuiker voor de "mooi".

Ingrediënten
Voor 12 stuks

100g roomboter, gesmolten en afgekoeld
200g suiker
4 eieren
80g bloem
80g gemalen kokos (niet gezoet!)
80ml citroensap (2 citroenen)
geraspte schil van 2 citroenen (alleen het gele gedeelte)
220ml melk
30-60 minuten

Recept

De instructies zijn dan ook heel simpel: roer alles door elkaar, er ontstaat een vrij dun beslag, zo dik als voor pannenkoeken. Giet het over in een schaal en bak 45 minuten op 170°C (160 in een convectie-oven).

De schaal hoeft op zich niet beboterd te worden, maar ik heb eens een keer wat problemen met loslaten gehad, sindsdien doe ik wel de moeite om de schaal met wat boter te bestrijken. Laten afkoelen, in reepjes snijden en opeten!
toegevoegd door BGastronome