Aziatische runderbouillon
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

300g Udon noedels (Japanse noedels) 
2 blokjes Runderbouillon 
50g Uien - bio
400g Gember - bio
1 Steranijs
400g Rundsreepjes
200g Sojascheuten - bio
2 chilipepertjes - bio
1 Kaneelstaafje
1 Paksoi of snijbiet - bio
Koriander - bio
150g Citroenen - bio
Olijfolie (niet inbegrepen)
30-60 minuten

Recept

Pel de uien en versnipper ze. Haal de zaadlijsten uit de pepertjes en hak ze fijn. Schil de gember en snij hem in dikke plakjes. Hak de paksoi of de snijbiet grof.

Maak de bouillon klaar. Los het blokje op in 500 ml kokend water en meet de juiste hoeveelheid af (zie ingrediënten).

Doe de noedels in een grote kom, overgiet met kokend water en laat een kwartier wellen. Roer een paar keer om te beletten dat de noedels gaan kleven.

Doe intussen de bouillon, de gember, de pepertjes, het kaneelstaafje en de steranijs in een grote pot en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen.

Verhit intussen wat olijfolie in een pan en bak het vlees in 2 tot 3 minuten mooi bruin. Binnenin moet het nog wat roze zijn. Leg het vlees in een bord, dek af en laat 5 minuten rusten.

Haal het kaneelstaafje en de steranijs uit de bouillon. Doe nu de sojascheuten en de paksoi in de bouillon en kook ze 2 minuten mee tot ze gaar zijn.
Giet de noedels af en verdeel ze over kommen. Schep er de bouillon en de groenten op en werk af met de rundsreepjes en de koriander. Geef er schijfjes citroen bij.
toegevoegd door Cirkle