Warm slaatje van makreel en rode biet
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

700g Nieuwe aardappelen - bio
500g Rode bieten - bio 
300g Rode uien - bio
400g Selder - bio
2kg Veldsla of tuinkers - bio
2kg Gerookte makreel  - bio
40g Walnoten - bio
4 pistolets 55g - bio
2 zakjes Dijonmosterd  - bio             
Azijn - bio
Zout, peper (niet inbegrepen)
20-30 minuten

Recept

Maak de groenten klaar. Schil de bieten en snij ze in blokjes van 1 cm. Hak de selder heel fijn. Pel en versnipper de uien. Hak de noten in kleine stukjes.

Kook de aardappelen gaar in licht gezouten kokend water.

Kook intussen de bieten in een andere pot gaar in ongeveer 20 minuten.

Gril of bak de makreel 5 minuten aan elke kant. Laat daarna 5 minuten afkoelen.
Klop de mosterd met wat witte azijn of balsamicoazijn op tot een vinaigrette.

Haal de makreel met een vork uiteen.

Giet de aardappelen en de rode bieten af en laat ze even afkoelen.

Doe ze met de rest van de ingrediënten in een grote kom en meng alles voorzichtig.

Warm de broodjes op in de oven tot ze knapperig zijn en geef ze erbij.
toegevoegd door Cirkle