Varkenslapjes met peren & pastinaak
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

650g Pastinaak - bio
800g Muskaatpompoen - bio
90g Rode uien - bio
600g Peren - bio
20g Look - bio
Tijm - bio
800g Magere varkenslappen
1 Groene kool - bio
4 zakjes Luikse siroop
Olijfolie (niet inbegrepen)
Zout, peper (niet inbegrepen)
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de pastinaak en de pompoen en snij ze in kleine blokjes.

Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in kwarten.

Pel de uien en snij ze in vieren.

Pel de lookteentjes. Hou er wat van opzij voor de kool.

Leg de groenten, de peren, de look, de ui, de tijm en de varkenslappen in een ovenschotel. Overgiet met de siroop, breng op smaak met zout en peper en meng alles dooreen met een grote lepel of met de hand. Zet de schotel 20 tot 25 minuten in de oven en ga er halverwege nog eens door met de lepel.

Draai de temperatuur hoger tot 220°C en laat 5 tot 10 minuten verder bakken tot het vlees goed gaar is. Haal de schotel uit de oven, schik het vlees en de groenten in een voorverwarmde schotel en zet opzij.

Hak de kool in kleine stukjes en stoof ze met wat olijfolie en de rest van de look in de ovenschotel.
Dien het vlees op met een takje tijm en geef de kool erbij. 
toegevoegd door Cirkle