Pittige varkenslapjes met abrikozencouscous
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

800g Magere varkenslappen 
200g Volkoren couscous - bio
100g Gedroogde abrikozen - bio
125g Citroenen - bio
360g Courgette - bio
2 Chilipepertjes - bio
Olijfolie (niet inbegrepen)
Zout, peper (niet inbegrepen)
30-60 minuten

Recept

Maak de groenten klaar. Snij de courgettes en de abrikozen in blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de pepertjes en hak ze fijn. Pers de citroenen uit (een ½ citroen voor 2
personen).

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak het vlees, de courgettes en de pepertjes 16 tot 18 minuten op een matig vuur. Draai het vlees af en toe zodat het goed doorbakken is. U kunt het vlees en de groenten ook in de oven laten garen (20 minuten op 200°C).

Doe intussen de couscous, de abrikozen en het citroensap in een grote kom en giet er kokend water op (100 ml per persoon). Roer en dek de kom af met huishoudfolie. Laat 5 minuten rusten. Klop de couscous daarna voorzichtig los met een vork en breng op smaak met zout en peper.

Leg het vlees op de couscous en dien op. 
toegevoegd door Cirkle