Ovenschotel met kip & pastinaak
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

325g Pastinaak - bio
600g Kippenborsten 
300g Sjalotten - bio
18.75cl Witte wijn  - bio
1 bloklje Kippenbouillon
200g Basmatirijst - bio
450g Broccoli - bio
Koriander - bio
Olijfolie (niet inbegrepen)
Peper, zout (niet inbegrepen)
Langer dan 1 uur

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaak en snij ze in de lengte in vieren. Haal de roosjes van de broccoli. Pel de sjalotten en snij ze in tweeën.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote vuurvaste schotel. Stoof de pastinaak en de sjalotten in ongeveer 5 minuten goudbruin. Doe alles in een kom en zet opzij.

Snij de kippenfilets in drieën. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de schotel en bak het vlees aan alle kanten 3 tot 5 minuten aan tot het mooi bruin is.

Maak de kippenbouillon klaar. Los het blokje op in 500ml kokend water. Meet daarvan de hoeveelheid af die u nodig hebt (zie ingrediënten). Meet ook de juiste hoeveelheid wijn af.

Giet de bouillon en de wijn bij het vlees in de stoofschotel. Breng aan de kook en kruid met zout en peper. Doe de pastinaak en de sjalotten erbij. Leg het deksel op de schotel en zet 25 tot 30 minuten in de oven tot het vlees gaar is.

Kook intussen de rijst in ongeveer 30 minuten gaar in lichtgezouten kokend water. Stoom de broccoliroosjes 8 tot 10 minuten beetgaar. Haal de schotel uit de oven, strooi de versnipperde koriander erover en dien op met de rijst en de broccoli.
toegevoegd door Cirkle