Gratin van aubergine en aardappelen
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1kg Aardappelen - bio
125g Uien - bio
20g Look - bio
7g Gemalen kaneel 
1 Komkommer - bio
640g Aubergines - bio
1 ei - bio
150g Rucola of waterkers - bio
350g Magere platte kaas - bio
70g Geraspte emmenthaler - bio
1 blikje Gepelde tomaten - bio
Olijfolie (niet inbgrepen)
Peper, zout (niet inbegrepen)
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 4mm. Snij de aubergines in de lengte in schijfjes van 4 mm. Pel de uien en hak ze fijn. Versnipper de look.

Doe de aardappelen in een pot en giet er koud water op tot ze onder water staan. Breng aan de kook en laat 5 tot 7 minuten koken. Giet af en laat afkoelen.

Meet de juiste hoeveelheid gepelde tomaten, platte kaas en emmentaler af (zie ingrediënten). Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote pot en stoof de ui en de look in 3 tot 4 minuten zacht. Doe er de gepelde tomaten en de kaneel bij. Plet de tomaten en
laat het mengsel zonder deksel ongeveer een kwartier pruttelen tot het smeuïg wordt. Doe er eventueel wat water bij. Breng op smaak met peper en zout. Leg de aubergineschijven in een hete pan, overgiet ze met een flinke scheut olijfolie en bak ze 2 tot 3 minuten aan beide kanten aan.

Bedek de bodem van een ovenschotel met de helft van de ardappelschijfjes. Leg er een laag aubergines op. Giet de tomatensaus erover en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Leg de rest van de aardappelen erop en eindig met de rest van de aubergines. Klop de platte kaas los met de eieren en giet het mengsel over de aubergines. Strooi de rest van de geraspte emmentaler erover. Zet ongeveer 35 minuten in de oven tot er een mooi bruin korstje op komt. Dien op met een slaatje van komkommer en waterkers (of rucola), besprenkeld met olijfolie en eventueel wat balsamico-azijn.
toegevoegd door Cirkle