Snelle rundstoofpot
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

400g Rundstoofvlees 
250g Uien - bio
33cl Bruin bier 
Tomatenketchup 
Peterselie - bio
1kg Aardappelen - bio
20g Bloem - bio
Olijfolie (niet inbegrepen)
Zout, peper (niet inbegrepen)
Langer dan 1 uur

Recept

Verwarm de oven voor op 170°C.

Pel de uien en snij ze in ringen.

Doe een scheut olijfolie in een pan, bak het vlees aan alle kanten mooi aan en doe het in een ovenschotel.

Stoof de uien glazig in dezelfde pan. Strooi er wat bloem over.

Meet de hoeveelheid bier af die u nodig hebt (zie ingrediënten). Giet het in de pan en doe er de ketchup bij.

Doe het mengsel bij het vlees in de ovenschotel en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat ongeveer 40 minuten in de oven garen tot het vlees zacht is.

Schil intussen de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in licht gezouten water. Stamp ze fijn, werk er wat boter onder en breng stevig op smaak met peper.

Dien de stoofschotel op met de puree en wat fijn gehakte peterselie.
toegevoegd door Cirkle