Gemarineerde lamsbrochettes met pilav
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

800g Stukjes lamsvlees         
200g Uien - bio 
500g Tomaten - bio
440g Groene paprika’s - bio
20g Look - bio
200g Volle rijst (lange korrel) - bio 
3/4 bosje Lente-uitjes of witte uien (afhankelijk van het seizoen) - bio
Peterselie - bio
1 blokje Kippenbouillon
Olijfolie (niet inbegrepen) 
 Zout, peper (niet inbegrepen) 
 Boter (niet inbegrepen)
30-60 minuten

Recept

Maak de marinade klaar. Meng de olijfolie, een deel van de gehakte peterselie en de gehakte uien en lookteentjes door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Maak de brochettes klaar. Snij de tomaten in tweeën. Snij de paprika’s in tweeën, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de uien in vieren. Spies alles op de brochettes en wissel telkens af met een stukje vlees. Marineer de brochettes.

Los het bouillonblokje op in 1000ml kokend water. Neem de hoeveelheid die u nodig hebt (zie ingrediënten).

Maak de pilav klaar. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de rijst 2 tot 3 minuten al roerend aan. Doe de klein gesneden lente-uitjes (of witte ui) erbij en laat alles nog eens 2 tot 3 minuten bakken. Doe de bouillon erbij en laat 30 tot 40 minuten sudderen of tot de rijst gaar is.

Bak de brochettes ongeveer 12 minuten onder de ovengrill of op de barbecue. Besprenkel ze regelmatig met de marinade en draai ze ook regelmatig om. Meng de rest van de gehakte peterselie onder de pilavrijst.

Leg de brochettes op de rijst en dien op.
toegevoegd door Cirkle